בובהעמק
מירי פארי, אדווה דרורי, ברק אביעם ועוד
תערוכות קבוצתיות
אוצרת: ורד נחמני
גלריות שונות בעמק חפר
יצירים פלאיים, גלריה זוזו.
מיזם בֻּבָּעֵמֶק הוא שיתוף פעולה בין גלריות עמק חפר במחווה להונזו (דוד בן שלום), איש גבעת חיים מאוחד, מחלוצי תיאטרון הבובות בישראל, מייסד ומקים הבובטרון, שהקים, יצר והפעיל במשך עשרות שנים, ונדד עמו ברחבי ישראל החל משנות ה-40. במשך חודש התקיימו תערוכות ופעולות אמנותיות וחינוכיות בהשראת מפעל חייו של הונזו בגלריה גבעת חיים איחוד, גלריה ארטורא, גלריה זוזו ובגבעת חיים מאוחד – בשיתוף עם המרכז הקהילתי עמק חפר. אלפי תושבים ותושבות, מהעמק ומחוצה לו, מכל הגילאים, פקדו את התערוכות, המופעים הסדנאות והאירועים.
בתערוכה יצירים פלאיים, בגלריה זוזו, ההתייחסות לעולם תיאטרון-הבובות מוצגת דרך פריזמת האמנות הפלסטית העכשווית: בובות, אלמנטים תיאטרליים והתחפשות מופיעים בעבודות כחלק מהאמירה האמנותית. הבובות משמשות כדוברות של רעיונות ואמירות שיש בהם ביקורת ומסרים מעוררי דיון, ומאפשרות לגעת בנושאים משמעותיים ובאספקטים רגישים מהיום יום, מהפוליטיקה, מהאישי ומהחברתי. הריתוק מהאובייקט המונפש ומהנרטיב שהבובה מספרת, מאפשרים להזדהות עם פשטות בעיותיה והנאה מסיפוריה. הבובה מתקשרת באופן חזותי בצורה קלה וחביבה (לכאורה). היא משכנעת, מובנת לכולם, ומעוררת אופטימיות ילדותית המספקת הזדמנות לתמרן את הצופה.
בגלריה לאמנות בגבעת חיים איחוד מוצגת תערוכה מעבודותיה של אמנית הבובות הייחודית מירי פארי, מירי 'האמא של תיאטרון הבובות בארץ', יצרה לאורך השנים בובות מחומרים שונים, ששיחקו בהצגות הרבות שביימה. אפשר למצוא בתערוכה טיפוסים שונים של בובות המבטאים אמירה חברתית ואישית. אוצרת התערוכה : ורד נחמני.
בגלריה ארטורה מוצגת מחווה יוצאת דופן לתיאטרון הבובות הישראלי - בובנאות ישראלית. התערוכה מציגה מבט רטרוספקטיבי על תיאטרון הבובות והבובנאות הישראלית ב-60 השנים האחרונות. בתערוכה מוצגים אוספים מרשימים של בובות תיאטרון, והיא מוקדשת כולה ליוצרים ישראליים מתחום הבמה. הבובות יציגו את סיפור התפתחותה של הבובנאות הישראלית דרך קשת של סגנונות יצירה וטכניקות ייחודיות, המשקפות את תפיסות העולם האמנותיות האישיות של כל יוצרת ויוצר.
חלק מהבובות הן מאוסף המוזיאון לאמנות תיאטרון בובות בחולון וחלקן נאספו במיוחד עבור תערוכה זו. הן נוצרו עבור הפקות שונות שהועלו בארץ לאורך השנים: שעון החול, סינדרלה מטאטא לה, אנשים קטנים, קרשינדו ואני, תיאטרון הבובות של דון פדרו, סינדרלה בזכוכית ועוד. בעוד שבהפקות המקור הן היו חלק ממכלול ההצגה, כאן בתערוכה הממד הפלסטי של כל אחת מהן הוא ליבת התערוכה.
הצגת התערוכה בארטורה מתאפשרת הודות לשיתוף הפעולה פורה עם המרכז לתיאטרון בובות בחולון.
תודה ענקית לאילן סביר על ניהול אמנותי בכישרון וידע אין סופי.
בגבעת חיים מאוחד נערך אירוע אמנות קהילתי בשם 'פינת בובות'. האירוע מבקש לגעת במקור תיאטרון הבובות, שהוא בעצם הבובה הפרטית של הילד או הילדה. באירוע, בהשתתפות האמנים אדווה דרורי וברק אביעם, תפרו, תיקנו, יצרו ושיחקו עם בובות בהשראת 'פינת הבובות' המיתולוגית של הגן הקיבוצי. כמו כן, התקיימה תצוגת תכלית של בובותיו של הונזו, שבתו ונכדותיו שותפות ליצירת האירוע.
מחווה לתיאטרון הבובות הישראלי, גלריה ארטורה.